Ministar Aleksandar Vulin zatražio od predsednika Srbije da preduzme sve neophodne mera za zaštitu stanovništva!

U skladu sa Ustavom Republike Srbije ministar odbrane Aleksandar Vulin, a zbog ugrožene bezbednosti građana Republike Srbije na najvećem delu teritorije naše zemlje, uputio je pismeno predsedniku Aleksandru Vučiću u kojem zahteva da, u skladu sa ustavnim ingerencijama, preduzme sve neophodne mere na zaštiti stanovništava.

– I pored do sada preduzetih mera od strane nadležnih organa i organizacija, a polazeći od dešavanja na globalnom nivou i proglašavanja svetske pandemije Covid 19 od strane SZO, procena je da bi dalje širenje Covida 19 moglo značajno ugroziti zdravlje značajnog broja stanovništva u Republici Srbiji i time ugroziti normalno funkcionisanje života i institucija – kazao je Vulin.

– Iz navedenih razloga rizici i pretnje po bezbednost građana zahtevaju hitne mere iz nadležnosti predsednika Srbije. Predsednik Republike Srbije je večeras primio procenu Ministarstva odbrane.

On je u obraćanju rekao da je sada na predsedniku Srbije da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i staviti sve službe u funkciju života i zdravlja građana.

– Budite uz svoju zemlju, uz svoju državu! – poručio je on!

U Srbiji je do danas zabeleženo 46 slučajeva korone.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here